Dette er Lier Hageby

Lier Hageby er et ambisiøst prosjekt, som skal transformere det tidligere sykehusområdet til et levende boligområde. Denne transformasjonen er godt i gang og vi nærmer oss oppløpssiden. Første og andre salgstrinn, Erletunet og Soltoppen, med totalt 58 rekkehus og tomannsboliger er utsolgt og ble ferdigstilt i 2020. Tredje salgstrinn, Epletunet, bestående av 9 rekkehus og 44 ettplans leiligheter er blitt tatt godt i mot og er planlagt ferdigstilt i løpet av 2021. Det er med glede vi også nå har presentert fjerde og siste byggetrinn, Solåsen, som totalt vil bestå av 43 boliger. Selveierboligene på Solåsen består av 10 ettplans leiligheter fra 54-111 kvm BRA og 33 rekkehus og tomannsboliger fra 120-132 kvm BRA.

10 minutter fra Drammen sentrum

Fra Lier Hageby er det ikke langt til byen. Drammen har utviklet seg kraftig de siste årene, og her finner du alt du måtte forvente av servicetilbud, kulturaktiviteter og byliv. Utdanning på mange nivåer, trafikknutepunkt og elvepromenade.

Velkommen til det grønne

På denne solfylte beliggenheten blir det private uteareler, enten på terreng, balkong eller på den solfylte takterrassen (gjelder kun rekkehus og tomannsboliger). Lier Hageby er imidlertid også mye mer enn bare boliger. Uterommene er nøye gjennomtenkt, for at man skal kunne nyte godt av privatlivets fred og fellesskapets gleder. Her kan det nevnes store, grønne fellesarealer, en mengde lekeplasser, fotballbane for de yngste (som kan bli skøytebane om vinteren), felles frukt- bær- og grønsakshage, offentlig park og ikke minst fonteneparken mellom de to bevaringsverdige sykehusbyggene som skal konverteres til boliger. I det bevaringsverdige bygg C, på oversiden av fonteneparken, er det dessuten avsatt et lite næringsareal hvor ambisjonen er at det skal etableres en liten café med en herlig terrasse

Privatlivets fred og fellesskapets gleder

Hagebyen er et gammelt konsept som stammer fra England. Idéen var å skape grønne og helhetlige små områder som på én og samme tid er både private og litt offentlige, og der det grønne får spille en viktig rolle i områdets karakter. Boligene på Solåsen har hver sine private utearealer, noen har også takterrasse, samtidig som vi har satt av godt med plass til felles rekreasjonsområder, lekeplasser og dyrkingsarealer. Her vil naboskapet kunne spire og gro!